Арестът на издирвания бизнесмен Васил Божков заедно с още две лица е официално потвърден от ОАЕ, съобщи главният прокурор Иван Гешев във Варна.

„Има официално потвърждение от Обединени арабски емирства за ареста на Васил Божков и други две обвинени лица“, заяви той.

Предстои изпращане на документи за екстрадиция, което ще се направи по процедурата, която е правена до момента и в други такива случаи, поясни Гешев. Той даде за пример как е действала прокуратурата в случаите с Цветан Василев, с Ветко и Маринела Арабаджиеви, с Баневи, и с екстрадицията на Димитър Желязков – Митьо Очите от Турция.

„Действаме по същия начин и виждате резултатите“, коментира Гешев. Досега единствено Сърбия не е изпълнила ангажиментите по делото срещу Цветан Василев, а Гешев определи случая като безпрецедентен преди два дни.

Главният прокурор заяви, че президентът Румен Радев не се разследва в момента. „Няма разследване около президента в момента. Главният прокурор беше сезиран от наблюдаващия прокурор, според който има нарушение на чл. 103 от конституцията, и аз питам Конституционния съд. Какво трябваше да направя аз с това дело – да го изтрия, да го унищожа? Постъпих по единствения възможен начин – да сезирам КС“, каза Гешев, цитиран от Dariknews.bg. „Няма лично отношение и не водят се лични битки, а битката е за спазване на закона“.

Той пристигна в морската столица с главния секретар на МВР Ивайло Ивано и новият екоминистър Емил Димитров във връзка с ново разследване за откритите 102 контейнера с боклук от Италия на пристанище Варна Запад.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three × one =