Бургаският апелативен съд потвърди постоянната мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Николай В. от Бургас. В кв.Долно Езерово чрез нанасяне на удар с чук в областта на главата, той е направил опит умишлено да умъртви баща си Васил В. Деянието е останало недовършено по независещи от Николай В. причини. За това престъпление законодателят предвижда наказание от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Според магистратите е налице обосновано предположение, че именно Николай В. е направил опит да убие баща си. Въззивният състав се е съгласил с изводите на първата инстанция, че може да се приеме, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, предвид тежестта на предвидената от закона наказателна репресия за отцеубийство.

Събраните до момента доказателства не установяват липсата на такава опасност. Този извод не се разколебава и от представените днес в съдебното заседание списъци „за подкрепа на Николай В.“, както е отразено в тях, посочват апелативните съдии. Обвиняемият е с чисто съдебно минало, има постоянен адрес и е трудово ангажиран.

Тези обстоятелства са били налични и към момента на извършване на престъплението и не са го възпрели от действия спрямо пострадалия, който е негов баща, пише в постановения съдебен акт. Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви