В момента има протест срещу Наредба Н-18 пред сградата на Парламента. Хората развяват родни трибагреници, бият тъпани, свирят и викат „Оставка, оставка”.

Наредбата задължава собствениците на обекти да добавят специален модул в софтуерите си, който дава достъп на проверяващите до личните данни на всички от персонала и до рецептурните книжа, които често са фирмена тайна.

Вчера министърът на финансите Владислав Горанов се срещна с представители на туристическия бранш и обяви ново шестмесечно отлагане на влизането в сила на текстовете на наредбата. Въпреки това, протестиращите се събрали, за да изразят недоволството си.

Хотелиери и ресторантьори искат намаляване на ДДС-то. След срещата Владислав Горанов каза, че при отлагането на Наредбата, която притеснява бранша, първите три месеца ще бъдат използвани за съвместна работа с експертите на съответните организации и НАП. Това се прави с цел да се постигнат изясняваният неяснотите, за които претендира бизнеса, предаде NOVA.

Министърът на финансите обеща, че в следващите седмици ще бъдат проведени и срещи по отношение на режима за запечатване на търговските обекти.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

sixteen − 15 =