Таксата за репатриране на неправилно паркирани автомобили в Бургас се повишава. Това стана с решение на Общински съвет – Бургас прието с 34 гласа „за“.

Така таксите стават: за I-ва зона /Централна градска част, к-с Лазур, к-с Възраждане, ж.к. Бр.Миладинови и ж.к.Зорница/ – от 46 лева без ДДС или 55.20 лева с ДДС. За II-ра зона /к-с Изгрев, к-с Славейков, кв. Акации и кв. Победа/ 52 лева с ДДС или 62.40 с ДДС. За III-та зона /к-с Меден Рудник, кв. Сарафово, кв. Долно Езерово/ 60 лева без ДДС или 72 лева с ДДС.

В зала против промяната се обявиха от групите на СЕК и БСП.

„Това не е дейност, а репресия. Няма да подкрепим това решение, защото репатрирането става много скъпо за нашите съграждани. Не е ли по-добре общината да направи паркинг за нарушителите в Меден рудник, а не да увеличава цената. Искаме ред и дисциплина, като изграждането на буферни или надземни паркинги. Поредната санкция е насочена срещу бургазлии“, каза Красимир Калудов от СЕК.

Андрей Рунчев, директор на ОП Транспорт, отговори, че мотивите на администрацията, че цената за репатриране не е променяна от 2012 година. „Това е дейност за контрол на неправилно паркираните автомобили. Глобата се заплаща от нарушители, а не от всичко бургазлии“, продължи той.

Живко Табаков от ДБГ отправи призив към администрацията да има по-голяма прозрачност в изразходването на средствата от зоните за платено паркиране и репатриране на автомобили.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × 2 =