Бургаски дсетокласник сред най-добрите 3 300 ученици у нас по творческо писане на английски

0
54

Бургаският десетокласник Ивайло Димитров е един от 7-те призьори по творческо писане на английски език. Над 3300 ученици от 147 училища в цялата страна участваха в Десетото национално състезание по творческо писане на английски език, което се проведе в края на м. ноември 2019г. Участниците се състезаваха в седем възрастови категории от 6-ти до 12-ти клас. Национално жури определи победителите във всяка от тях. Ето имената на призьорите:

6 клас – Рада Гаврилова, ЧСУ „Свети Георги“, София
7 клас – Налав Хазай, ЧСУ „Свети Георги“, София
8 клас – Яна Големанова, СУ „Иван Вазов“, Плевен
9 клас – Михаил Палмов, ЧСУ „Свети Георги“, София
10 клас – Ивайло Владимиров, ПГРЕ „Г.С. Раковски“, Бургас
11 клас – Ива Банкова, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, Варна
12 клас – Кристина Димитрова, ППМГ „Васил Левски“, Смолян

Церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 15 февруари 2020 г. в Американския университет в Благоевград.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за десета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ в партньорство с Посолството на САЩ, Британски съвет, Американския университет в България, и Музикална телевизия ММ. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. И тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като: „Скритите таланти на светулката“, „За какво мислят палтата в гардероба през лятото“, „На изток от слънцето и на запад от луната“, „Моят прекрасен приятел – английският“ и др.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here