Бургас се раздели с един от най-усмихнатите си столетници- Никола Мечев. Той напусна този свят на 102-годиша възраст, съобщи Дарик.

„Пенсионерски клуб –„ Пристанище Бургас“ се раздели с доайена на колектива, любимеца на всички ни- столетникът Никола Мечев! Обичахме го много и ще ни липсва! Вечна нека бъде паметта му!”, написа Стоя Янчева от пенсионерския клуб.

„Тайната на дълголетието се крие в много неща, ама най-важно е да не се нервираш. Станало, станало, няма какво да се ядосваш. Особено с жена си. Имам такъв съвет, слушай, дядовото, като се види, че работата става дебела с жена ти, и да си прав – отстъпи””, казваше с усмивка дядо Никола приживе.

Ето какво написа кметът на Бургас Димитър Николов в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук:

„Откакто съм кмет, не е имало Никулден, в който дядо Никола да не е бил пред сградата на Общината, за да е част от златната снимка с бургаските именици. Последният път се радва като дете на двумесечния Ники, с когото имаха разлика във възрастта от 102 години.

Днес разбрах, че този светъл и усмихнат човек е напуснал този свят.

Ще го запомня с думите му, че тайната на дълголетието е да си позитивен, да не таиш злоба у себе си и да помагаш на другите.

Вечна му памет на Никола Мечев и съболезнования на всички, които го обичаха!

Светла му памет!

Дарик

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви