Знаменитостите многократно доказаха, че бобът е най-модерния тренд в прическите към момента.

През цялата 2019 г. много холивудски и български звезди отрязаха косата си и си направиха прическа тип каре, а през новата година тя остава не по-малко хитова и се очаква манията по нея да продължи.

Но е възможно да има леко раздвижване, забелязват от американското издание на „Cosmopolitan“. През 2020 г. бобът е ъпгрейднат и по-разчупен.

Известните личности започват вече да залагат на прическата тип „шаг“, която често бива наричана и разрошен боб.

Тя е подобна на боба, тъй като също е къса – при шаг подстригването дължината е предимно между брадичката и рамото. Но в повечето случаи бретонът е подстриган асиметрично, а и косата бива по-изтънена в горните слоеве и в краищата.

Шагът се характеризира именно с асиметричност, „естествен безпорядък“, разрошване, изтъняване, различни слоеве на косата. Много хора, които избират такъв тип прическа, залагат и на леко изсветляване на косата, за по-голям ефект и завършеност.

Разбира се, шаг може да се направи и на по-дълга коса, но не на прекалено дълга.

Шагът е ретро прическа, тя става популярна през 70-те. И дори за нея да се прави изтъняване на косата, тя съживява кичурите и придава обем, твърдят специалисти.

Героинята на Дженифър Анистън от „Приятели“ – Рейчъл Грийн дълго време беше с шаг в първите сезони на сериала и през 90-те прическата беше огромен хит.

Шагът е запазена марка и на Кайли Миноуг.

А ако говорим за днешно време, певицата Камила Кабело е една от звездите, която демонстрира, че шагът стои стилно и на дълга коса.

Зендая, Тейлър Суифт, Холи Бери, Бела Хадид, Мейзи Уилямс, Ана Фарис и др. също са се появявали с шаг.

teenproblem.net

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви