ДБГ-Бургас ще подкрепи бюджета на общината

0
52

Групата на ДБГ в ОбС ще подкрепи Бюджет 2020. Това стана ясно на пресконференция, дадена от Живко Табаков, Стоян Грозев, Манол Тодоров и Костадин Андонов, общински съветници от „Движение България на гражданите“.

Заявявайки, че

макар и недостатъчен, особено в частта за социалната политика, проектът за бюджет покрива голяма част от политиките на партията.

В процентно отношение Табаков сподели, че става дума за припокриване на политиките в 90%. Именно това е наклонило везните в полза ЗА бюджета.

Водени са разговори с групата на ГЕРБ, с кмета и администрацията. По време на тях голяма част от предложенията и исканията на ДБГ са приети. Става дума за предложения, отнасящи се до екологията, образованието, спорт, културата градоустройството, социалната дейност на възрасните хора.

От ДБГ не скриха, че имат очаквания техни докладни да бъдат приети. Такава е последната за анализ на въздуха. Освне това от движението искат повече прозрачност в обществените поръчки, промяна на правилниците за работа, които да доведат до улесняване обслужването на гражданите, преструктуриране на администрацията с разкриване на отдел за маркетинг и реклама на туризма.

Сред слабостите на Бюджета 2020 от ДБГ посочиха липсата на повече средства за изравняване жизнения стандарт в малките населени места и кварталите; сигурността и социалната политика.

„Не мога да кажа дали сме опозиция или не, но даваме кредит на доверие“, каза Табаков в отговор на въпрос дали с тази подкрепа ДБГ се отказва от това да е опозиция. „Има нормален диалог и няма как да не подкрепим бюджета“, добави той.

Табаков очерта и най-наболелите проблеми на Бургас – създаване на работни места и привличане на инвеститори.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here