С две шампионски титли и един бронз бе ознаменувано участието на лекоатлетите от „Вая 94” в националния шампионат за юноши и девойки под 18 г. на закрито.

В зала „Асикс Арена“ в София златното отличие в бягането на 200 метра извоюва Тодор Тодоров. Бургаският атлет спря хронометъра на 23.15 сек, като надбяга шампиона на 400 м Любослав Петров от ЦСКА с 0.03 сек.

Тодоров бе част от квартета на „Вая 94”, който стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбица. В състав Стелян Мъглов, Тодор Тодоров, Валери Вълков и Димитър Димитров отборът финишира за 1:35.94 мин. в щафетното бягане на 4х1 обиколка.

Успехът идва само седмица след като момчетата от квартета станаха бронзови медалисти от международния турнир „Академик”.

От националното първенство шампионът Тодор Тодоров добави още един медал – бронз на 400 м.

Бронзово отличие спечели и съотборникът му Димитър Димитров. Той си подели третото място на 60 м със съгражданина си от „Бургас 98” Мартин Костов, който също взе медал. Двамата финишираха с време 7.35 сек.

Сребърен медал от надпреварата в сектора за овчарски скок донесе Виктор Ценков от „Бургас 98” с резултат 320 см.

Много малко не достигна на Елизавета Шевченко от „Маратонец”, за да донесе на бургаската атлетика още едно отличие. В дисциплината 60 м девойки тя се класира четвърта.

Места в десетките заеха

Мартин Тодоров /Вая 94/ – 7 място на 60 м с препятствия, Стелян Мъглов – 6 място на 400 м и девето на 200 м, Валери Вълков – осми на 400 м и десети на 200 м. След него, на следващите две позиции, се класираха съотборникът му Димитър Димитров и Мартин Костов от „Бургас 98”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five × five =