Руският портал „КиноПоиск“ състави рейтинг на най-добрите филми, сериали и личности за изминалата година според потребителите на сайта. Става дума за филми, излезли в периода 1 декември 2018 – 1 декември 2019 г.

Според класацията най-харесваният чуждестранен филм от руснаците е „Зелената книга“ на Питър Фарели, в който участва и българският актьор Димитър Маринов.

Лентата се е оказала едно от най-търсените чужди заглавия в сайта, редом с „Жокера“ и „Отмъстителите: Финал“.

Сред руските филми първо място заема екшън драмата „Балканский рубеж“ на режисьора Андрей Волгин. В челната тройка влизат още криминалната драма „Текст“ на Клим Шипенко и скандалния трилър „Завод“ на Юри Биков, заснет като копродукця на Русия, Франция и Армения.

Като най-добър анимационен филм руските потребители отличиха „Спайдърмен: В Спайди-вселената“, а „Игра на тронове“ беше признат за най-добър сериал на годината. Сред новите поредици зрителите са отличили и продукцията на НВО „Чернобил“.

Списъкът на най-харесваните знаменитости е съставен на базата на рейтингите на филмите, в които те участват, както и въз основа на сърчицата, поставени на страницата на съответната звезда.

Така Куентин Тарантино се окичва с приза „Режисьор на годината“, а Хоакин Финикс и Бри Ларсън се оказват най-популярните чужди актьори. Сред руските артисти на най-голяма популярност се радват Александър Петров и Кристина Асмус.

avtora.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

16 + twelve =