Съдебните служители и съдиите в Бургас са недоволни голямото натоварване по време на работа и иска по-високи заплати. Това показва данните на анкетно проучване, проведено между служители в Окръжен съд, информация от което изнесе Росица Темелкова, председател на Окръжен съд.

В концепцията си за стратегично управление на Окръжен съд бях заложила провеждане на анкетно проучваме между съдиите и съдебните служителите, относно тяхното чувство за удовлетвореност от работата им. Така те можеха да кажат и с какво да се подобрят условията им на труд. Служителите са най-доволни от добрата комуникация с колегите им, както и приемат, че работата им е „смислена“ и „позволява развитие““. Време е да се помисли за увеличение на заплащането на съдебните служители, като това ще допринесе и все поповече млади и образование хора да работят в съдебната система„, каза Темелкова.

Тя допълни, съотношението между съдебна администрация и магистрати е 1,60, при средно за страната 2,04. Това означава, че на един магистрат в Бургас се падат по-малко от двама служители. Темелкова допълни, че работата на съдебните служители е наистина напрегната и отговорна, особено за съдебните секретари.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

twelve + seven =