Сенатът на САЩ отхвърли 4 искания на демократите Държавният департамент да предостави документи, свързани с течащия от вторник процес по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, предаде „Ройтерс“.

Те бяха отправени от лидера на малцинството Чък Шумър. Настоява се администрацията на Тръмп да ги предаде – което по-рано тя отказа да направи.

Припомняме, че вчера лидерът на мнозинството Мич Макконъл промени предложените от самия него преди това правила по изслушването на сенатори и свидетели.

Републиканци изразиха съмнение в предишната им версия. Дебатът във вторник премина разгорещено, като Адам Шиф, известен критик на Тръмп, направи остра реч, в която призова за отстраняването от власт на държавния глава.

Демократите обвиниха опонентите си в опити за нагласен процес, за да бъде спасен президентът. След дебата резолюцията как да се проведе импийчмънт процесът ще бъде подложена на гласуване в Сената.

Най-малко четирима републиканци трябва да се отклонят от партийната линия, за да бъдат прокарани поправките на демократите в Сената, което изглежда малко вероятно. Очаква се всички предложени поправки от демократите да бъдат отхвърлени, тъй като са необходими 51 гласа.

Самият Тръмп, който участва на форума в Давос, взе отношение по процеса, като написа в „Туитър“: „Прочетете стенограмите!“.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × five =