В проверките на ИАРА в областта участват екипи от „РК“ София, „РК“ Плевен и „РК“ Бургас. При поредната мащабна акция на територията на област Бургас, в продължение на шест часа през тъмната част на денонощието беше извършена проверка по брега и във водите на язовир Мандра.

В хода на проверката са установени 3 лица с лодка, които извършват нерегламентиран стопански риболов.

Съставен е АУАН, с който са иззети лодката и 200 метра хрилни мрежи. Рибата – около 60 кг от вида платика, сребриста каракуда и щука, е дарена на Социален патронаж в Бургас. Случаят е от нощта на 20-ти срещу 21.01.

На 21.01.2020 г., около 09:00 часа, инспектори на „РК“ Бургас извършиха рутинна проверка по вода на езеро Вая. В хода на проверката служителите са установили 2000 м хрилни мрежи в работно положение във водите на езерото. Мрежите са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената риба от вида сребриста каракуда – 37 кг, е дарена на Социален патронаж-Бургас.

С моторна лодка на ИАРА е извършен патрул във водите на язовир Мандра, където не са установени незаконно поставени риболовни уреди. Други инспектори на ИАРА обходиха бреговете на язовира от района на помпена станция „Лукойл“ до село Константиново. Не са установени нарушения на ЗРА.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви