Има ли установено на територията на Община Бургас изгаряне на боклук, внесен в България от други държави и ако има, доколко опасно е изгарянето му? Този въпрос отправят общинските съветници от ПП ГЕРБ Георги Дракалиев и Николай Стоянов към кметa на града Димитър Николов.

Двамата пишат, че по непотвърдена информация, разпространявана в социалните мрежи и електронни сайтове, на територията на Бургас незаконно и нелегално се изгарят големи количества боклук. Той бил представен като особено опасен, чието изгаряне замърсявало силно въздуха и вредяло на здравето на жителите на Бургас. Дракалиев и Стоянов продължават с това, че твърденията стигали до там, че той се внасял под формата на бали в България от други държава и се изгарял от „Топлофикация – Бургас“ ЕАД.

Тези информации плашат нашите съграждани и оказват негативно влияние върху общественото мнение, както и създават психоза, че въздухът в града е замърсен. Същевременно анализите на КАВ и данните измерванията показват, че само в отделни дни и на определи места в Бургас има превишаване на пределно допустимите норми, което на годишна база не е достатъчно, за да бъде обявен въздуха в града ни за замърсен„, се пише още в питането на бургаските съветници.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

20 − eighteen =