Вълнуващите ленти, вдъхновени от живота на двама от най-великите художници, които светът някога е виждал Леонардо да Винчи и Микеланджело ще бъдат показани в зала „Петя Дубарова“ на 27 -ми и 29-ми януари. Културната проява ще популяризира интересни филмови заглавия от европейското кино.

Прожекциите ще се излъчват в Културен център „Морско казино“. Филмите започват в 19.00 часа. Билетите вече са в продажба. Цената им е 8 лева, а за пенсионери, ученици и студенти – 6 лева. Местата са ограничени.

Филмът „Аз, Леонардо“ показва мъжа, художника, учения и изобретателя – чрез едно уникално, прелестно, завладяващо пътуване в ума на Леонардо. С лентата се отбелязва 500 години от смъртта на енциклопедичния гений на Ренесанса. Бестселърът на Франческо Фиорети виртуозно съчетава интригуващ криминален сюжет с внушителна картина на епохата и ярък портрет на Леонардо да Винчи. Уникално и изненадващо пътуване през живота и творбите на абсолютния гений на универсалното изкуство: Микеланджело Буонароти.

„МИКЕЛАНДЖЕЛО: безкрайност“ е ангажираща и иновативна кинематографична история, първият арт филм, направен някога за изкуството на Микеланджело Буонароти.

Този удивителен филм, заснет с най-съвременните технологии, проследява основното скулптурно и живописно творчество на Микеланджело, показвайки най-известните му шедьоври: таванът на Сикстинската капела, Пиета, Давид, Моисей, Куполът на Свети Петър, Дони Тондо и други творби.

2 номинации:
Национален италиански синдикат на филмовите журналисти 2019- Най-добър документален филм.
Награди „Давид на Донатело“ 2018- Най-добри визуални ефекти.

„Кино за приятели“ е филмово събитие, в което киноманите и ценителите на изкуството ще имат среща с безграничния талант и въображение на известни личности.

Проявата се реализира от 6А МЕДИА Ентъртеймънт и културна организация „Арт Ателие“ в партньорство с Община Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви