Жан-Пол Готие официално прекратява кариерата си като дизайнер на тоалети след общо 50 години в модния бизнес.

Новината съобщи самият той, като издаде и подробности относно решението си. Последното ревю на дизайнера ще се състои в Париж, като част от седмицата на висшата мода.

„Лошото момче на френската мода“, както многократно са го наричали, остави дизайна на конфекции през 2015 година, когато реши, че ще се съсредоточи само и единствено върху колекциите висша мода.

Смятан за един от гениите на модната индустрия, той оставя траен отпечатък върху историята на модата през годините.

Именно той е единственият дизайнер, който успя да убеди Мадона да дефилира почти гола за негово ревю, а емблематичният му почерк се изгради върху концепцията за екстравагантното и доста често шокиращото.

Жан-Пол Готие е автор на едни от най-красивите тоалети в историята, а сред най-забележителните модели остава роклята с конусите, която Мадона носи.

„Това ревю, отбелязващо 50 години от моята кариера, ще бъде и последното ми“, сподели самият Жан-Пол Готие, като новината бе съобщена със специално видео, публикувано в личните му профили в социалните мрежи.

Макар да се оттегля от създаването на дизайни, от неговия бранд съобщиха, че бизнесът му ще продължи с производството на луксозни стоки и парфюми.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви