Днес тръгва по същество съдебното дело срещу Димитър Желязков – Очите. Заедно с него са обвинени още 12 души, участници в ръководената от него организирана престъпна група за разпространение на наркотици, изнудвания и палежи.

Заседанието е с начален час 10.00 часа и ще бъде разгледано от 12-и състав на Специализирания наказателен съд. Съдебният процес ще започне с разпит на свидетели.

На 2 август 2018 г. Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП задържа организирана престъпна група за рекет, побои и разпространение на наркотици, която е действала по Южното Черноморие. При акцията бяха задържани 20 души, като шестима останаха в ареста, припомня „Фокус“.

За смятания за лидер на групата Димитър Желязков – Очите беше издадена международна заповед за арест и той беше задържан два дни по-късно в Истанбул заедно с още седем души, сред които Бенчо Бенчев, и Несрин Узун – бивш народен представител и бивш кмет на Община Руен. На следващия ден Бенчев и Узун бяха предадени на българските власти, но Желязков остана в ареста в Истанбул в очакване да бъде екстрадиран у нас.

На 15 февруари на летище София задочно обвиненият Желязков бе върнат у нас. На 21 февруари 2019 г. Апелативният специализиран съд го остави в ареста, след като не бя уважени исканията на защитата за мярка „домашен арест“.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви