Митьо Очите

Дългоочакваното дело срещу Димитър Желязков-Митьо Очите беше отложено, след като днес случаят трябваше да тръгне по същество в Специализирания съд. Спецсъдът не успя да разпита първите двама свидетели заради неполучено становище от апелативните магистрати Желязков отиде на съд по обвинение за организирана престъпна група, която ръководи лично.

Той, заедно с още 12 души са обвинени за ръководене на организирана престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици.

Групата действала от януари 2013 г. до 2 август 2018 г. на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Останалите подсъдими по делото са дъщерята на Желязков – Станислава Желязкова (дъщерята на Желязков), Карен Ованнисян, Йордан Въчев, Иван Найденов, Иван Пишиев, Калоян Колев, Радослав Николов, Венцислав Христов, Андрей Андреев, Пейко Янков, Пламен Петков и Юмер Мехмед. Последният беше обявен за общодържавно издирване от съда на 21 май.

Сериозни разминавания в обвинителния акт на Специализираната прокуратура срещу Димитър Желязков-Митьо Очите доведоха дотам съдът да го върне обратно през юли 2019 година.

„Намериха човек, който е лъжесвидетел, директно лъже. А този същият септември месец е задържан за шеф на организирана престъпна група, намерили са растения в него, в групата му, пари, наркотици. Той казва, че е денонощно с баща ми. Притеснявам се, че той не е добре здравословно. Че не го пускат, дори и на лекар. Нали говорим за една хуманност – да отидат, да го прегледат”, сподели Станислава преди време пред bTV.

След стрелбата срещу Очите в Слънчев бряг през 2016 г. Станислава и мъжът до нея – Велислав, бяха разпитани от полицията.

Тя твърди, че не познава подсъдимите. „Виждали сме ги в комплекса, но категорично нямаме нищо общо. Предполагам, че те му направиха засада, докато той отива да вечеря. Това са моите предположения. Той не помни много. Помни, че отишъл на вечеря, оттам много неща му се губят. Аз имах таксиметрова компания, в момента не се занимавам, защото имам бебе на 6 месеца и преди да родя, продадох фирмата си. Сега съм по майчинство и си гледам бебето”, заяви още Станислава.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви