Питане до новоизбраният министър на Околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро, свързано с колко полезен обем има яз. „Камчия“, който захранва с питейна вода голяма част от Бургас, ще отравят бургаските депутати от БСП. Това съобщи депутатът Николай Тишев на пресконференция, провела се в града ни. В нея още участваха народният представител Петър Кънев и областният лидер на БСП Стойко Танков.

„Имах няколко въпроса, които бяха насочени към Нено Димов, но той подаде оставка. Ще оставя няколко седмици на министър Емил Димитров да влезе в работата, защото както сам той признава не е много в час с темата за екологията. Хубаво е да знаем колко полезен обем има яз. „Камчия“, както и какъв е бил през януари 2019. Също така трябва да и знаем колко вода изтича по мрежата на ВиК и колко достига до потребителите“, каза Тишев.

Депутатът поясни, че друг въпрос към министър Димитров ще бъде на колко юридически лица в област Бургас е дадено разрешение за третиране на отпадъци. Според него към Бургас все още имало инвестиционни намерения да се горят отпадъци на площадка на „Топлофикация“.

Петър Кънев от своя страна допълни, че никой не знае как ще мине вота на недоверие, който днес социалистите внесоха в парламента. „Нещата зависят от отцепниците от „Атака“ и представителите на „Воля“. Не можем да спестим това, че през последните месеци държавата ни влиза от криза в криза, последните от които са свързани с водата и отпадъците.“, сподели депутатът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви