Брад Пит трябва да дава уроци по изнасяне на благодарствени речи в Холивуд. Актьорът получи наградата за най-добра поддържаща роля на тазгодишното издание на Наградите на Гилдията на филмовите актьори (SAG Awards). Отличието е за ролята на каскадьора Клиф Бут във филма на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“, за която Пит вече спечели и „Златен глобус“.

„Трябва да добавя това към профила си в Tinder“, беше първото нещо, което Пит каза след като получи статуетката, а коментарът му беше приет със смях от залата.

Най-доброто обаче предстоеше – шеги както с фетишите на Тарантино, така и с проблемния личен живот на самия Пит.

Актьорът благодари на колегите си за отличието, като подчерта, че гледа „всичко“ и работата на всички тази година е била „хипнотизираща“. В категорията бяха номинирани и Ал Пачино и Джо Пеши за „Ирландецът“, Том Ханкс за „Красив ден в квартала“ и Джейми Фокс за „Милост“.

Когато дойде време да благодари на актьорите, с които е работил в „Имало едно време в Холивуд“, Пит не пропусна възможността да се закачи и с някои характерни моменти от филмите на Тарантино – особено това, че режисьорът обича да акцентира върху краката на жени и най-вече техните стъпала.

„Искам да благодаря на моите колеги, Лео [ДиКаприо], Марго Роби, стъпалата на Марго Роби, стъпалата на Маргарет Куоли, стъпалата на Дакота Фанинг“, пошегува се Пит.

Допълни, че Тарантино е „разделил повече жени от обувките им от Администрацията по безопасност на транспорта“ – организацията в САЩ, която понякога кара пътуващите в самолети да свалят и обувките си при проверки за забранени вещества и предмети.

Актьорът, който е номиниран и за „Оскар“ за същата роля, обясни, че тази професия е „отборен спорт“, в който всички си помагат взаимно. Пит коментира, че е работил с някои наистина невероятни хора и изрази надежда, че им е помогнал да бъдат по-добри – така, както те са помогнали на него.

„Нека бъдем честни, беше трудна роля – мъж, който се надрусва, сваля си тениската и не се разбира с жена си. Беше доста трудно“, пошегува се и със самия себе си актьорът.

Секунди след това режисьорът на церемонията показа една от бившите съпруги на Пит – Дженифър Анистън, която аплодира изказването.

Двамата се разведоха през 2005 г. след петгодишен брак. Бързо последва началото на връзка с Анджелина Джоли, която през 2014 г. също прерастна в брак. Едва две години след това Джоли подаде молба за развод, а раздялата им стана повод за различни слухове – сред които истории за пиенето на Пит и това, че според Джоли той е „лош родител“.

webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви