Знаем, че Джеймс Уан ще се завърне отново в дълбините на Атлантида с дългоочакваното продължение за супер героя на DC. Преди това обаче режисьорът на „Аквамен“ ще бъде изпълнителен продуцент на „Aquaman: King of Atlantis“, анимационен сериал в три части, който ще бъде излъчен по HBO Max, новата стриминг платформа на Warner.

Новият сериал донякъде ще е продължение на касовия хит на Уан. Артър Къри се възкачва на трона на подводното кралство за първи път и открива, че управлението не е лесна работа. Особено с полубрат, който се опитва да завземе Атлантида, обитатели на повърхността, причиняващи проблеми на океана, и древни зли сили, които създават непрекъснато опасност. За да затвърди позициите си, Акваман ще трябва да научи някои нови умения и да се довери на съветите на мъдрия Вулко и на принцеса Мера, която непрекъснато го провокира и изкушава.

Популярността на Аквамен е по-голяма от всякога и HBO Max явно са решили да се възползват максимално от това. Идеята им е да направят шоу, което да се превърне в любимо на децата. Все още не е ясно дали Джейсън Момоа ще се завърне, за да озвучи Аквамен. Но след като Уан е ангажиран с този проект, това би било напълно в реда на нещата.

Warner вече обявиха, че премиерата на „Аквамен 2“ ще се състои на 16 декември 2022 г. Междувременно Уан работи и по друг проект от тази вселена. Той подготвя „The Trench“ – филм за ужасяващото чудовище амфибия, атакувало Аквамен и Мера в хита от 2018 г.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

20 − ten =