Турнето „Процъфтяващият път на коприната“ – „Живописна Джъдзян“ ще бъде представено в Бургас на 5 февруари от артисти от китайския град Нинбо.

Бургас е един от 4-те града в България и Румъния, избрани за културно-туристическата атракция, която разкрива народните обичаи, свързани с Китайската Нова година, както и очарованието на древния пристанищен град Нинбо.

Шоуспектакъл на арт трупата „Тиенихуей“, пътуваща фотоизложба „Живописна Джъдзян“, както и творчески занимания за опознаване на нематериалното културно наследство на провинция Джъдзян ни очакват в първата сряда на февруари от 10 до 20 часа във фоайетата и залата на Драматичен театър „Адриана Будевска“.

Стартът на събитията ще бъде даден с пътуващата фотоизложба, която ще бъде експонирана във фоайето на втория етаж от 10 часа. Точно в 17 часа отново при вход свободен във фоайето на първи етаж ще започнат интерактивни творчески занимания. В рамките на час и половина бургазлии ще се насладят на рисуване на традиционни китайски новогодишни картини, писане на паралелни благопожелателни надписи и изработване на китайски фенери.

Веднага след това, от 18:30 ч. в голямата зала ще започне представлението „Сън за Тиени“.

В него са вплетени елементи от традиционната китайска опера, акробатични номера, етнически танци, фокуси и още сценични атракции. Така по оригинален начин публиката ще бъде запозната с развитието на древното пристанище по Морския път на коприната – Нинбо и с впечатляващото културно наследство на провинция Джъдзян.

Билети за спектакъла можете да закупите от днес на Билетна каса „Часовника“ на символичната стойност от 5 лева.

Инициативата се реализира от Китайски културен център – София с партньорството на Община Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви