Копринените калъфки и сатенените калъфки са най-добрият избор за спане. Коприната е скъпа, луксозна и изтънчена материя, но не се притеснявайте – може да намерите копринени калъфки на достъпни цени. Дори да са малко по-скъпи от памучните, те са хубава инвестиция, тъй като действат най-добре на кожата на лицето и на косата. Те не причиняват такова търкане и така пазят лицето от алергии, дразнения на кожата, пъпки и т.н. А и косата се накъсва повече, ако спите на памучна калъфка. Копринените и сатенените калъфки я пазят по-мека и хидратирана.

Как памучните калъфки вредят на косата?

Джен Аткин, стилист на много холивудски знаменитости, казва, че памучните калъфки могат да увредят косъма. „Памукът абсорбира влагата, докато сатенът я задържа, затова когато лежите на копринена или сатенена калъфка, естествената мазнина от вашите кичури се задържа, а не бива изсмуквана“, обяснява тя пред американското издание на „Cosmopolitan“. Така косата остава подхранена, блестяща и плътна, а не суха. Това е много важно за хората с къдрава коса.

Защо да използвате сатенени и копринени калъфки?

Те запазват естествените мазнини на косата и така тя изглежда по-добре, както вече беше обяснено. Самият вид на сатенените и копринените възглавници е по-хубав, те изглеждат по-луксозни и може да са по-удобни, меки и стилни са. Много нежни са към кожата на лицето. Няма търкане на кичурите, когато лежите, тъй като материалът е по-качествен.

Сатенена VS копринена калъфка

Струва си да инвестирате и в двете, а и двете са чудесен избор и еднакво добри. Естествено, сатенените калъфки са по-евтини. Но пък копринените са направени само от влакно коприна, докато сатенените калъфки не са от натурални влакна. Те са направени от други материали като полиестер, изкуствена коприна, найлон и т.н.

Ако не искате да се разделяте с памучната възглавница…

Има някои хора, които са свикнали много с възглавницата си, харесват си я и не искат да се разделят с нея. В такъв случай, може да увивате косата си в копринен шал или плат, преди да заспите. Това ще предпази косата.

teenproblem.net

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

16 − 14 =