БСП работи за свалянето на правителството, което според левицата е не само безхаберно, но вече и некомпетентно и вредно за страната. В името на тази цел червената шефка Корнелия Нинова призова всички опозиционни партии да се обединят, за да бутнат кабинета „Борисов 3“.

Според нея новата сесия на парламента, която беше открита днес, започва с криза – правителствена със смяна на министър и във водоснабдяването.

„България е превърната в сметище пред погледа, а може би и в съучастие с българските власти, висши държавни служители заговориха за организирана система за източване на НЗОК, тол системата е отложена отново и е напът да се провали, завърна се чумата по свинете, цял сектор в животновъдството се унищожава, расте цената на свинското, на хляба, в много общини се вдигат местни данъци и такси, а близо 2 милиона българи продължават да живеят под прага на бедността“, изброи негативите Нинова.

Според нея се е стигнало до това положение, защото в продължение на 10 години при управлението на ГЕРБ се приемат закони в интерес на печалбата на малцина, но в ущърб на мнозинството българи.

„Стигнахме до тук заради безхаберие, некомпетентност и злоумишлени действия от управляващите, цинизмът е, че плащат собственото си спокойствие с парите на хората, след 10 години обаче и този модел започва да не работи, системите започват да гърмят една след друга, има институции, които не функционират“, упрекна още соцлидерката.

Тя обвини властимащите в липса на компетентности и контрол и заради това според нея вместо стабилното развитие, което обещават, има хаос и застой. Нинова категорично отрече слуховете, че БСП влиза в договори, за да поддържа правителството и отсече, че промяната в страната преминава през промяна на управлението.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × four =