Малката коалиция – ВМРО и НФСБ, ще излезе само с една номинация за нов министър на околната среда и водите пред премиера Бойко Борисов днес. За стола на арестувания Нено Димов ще бъде предложен Емил Димитров – Ревизоро.

Най-спряганото име през последните дни бе това на Искрен Веселинов, но след дебати Войводите са решили, че няма да лишат парламентарната група на Патриотите от своя съпредседател.

Веселинов е и председател на комисията по регионално развитие в парламента.Друга спрягана кандидатура – на Борис Ячев от НФСБ, е била отхвърлена, тъй като ще размести баланса на ресорите с постовете в коалиционното споразумение.

Една от логичните кандидатури е тази на единия от зам.-министрите в МОСВ Николай Кънчев, който също е от ВМРО, но тя също е била отхвърлена заради ареста на Нено Димов. Емил Димитров беше шеф на агенция „Митници“ по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски, припомня Bulgaria ON AIR. В момента е депутат от ВМРО.

„Той е човек с ръководен опит от митниците, познава добре законите като юрист и може да влезе в решаването на проблемите в екоминистерството от раз“, коментираха от ВМРО пред „Труд”. Емил Димитров в момента е председател на парламентарната комисия за борба със сивата икономика и контрабандата.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × four =