Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чийто двигател не работи!

Предложените имена на мястото на Нено Димов са политически назначения, хора без експертиза.

Това заяви в ефира на БТВ лидерът на БСП. Тя бе гост в предаването „Тази сутрин“. Тя коментира спряганите за наследници на Нено Димов Емил Димитров – Ревизоро, Искрен Веселинов и Николай Кънчев.

Тя коментира очаквания по-късно днес коалиционен съвет на ГЕРБ и Обединени патриоти, на който трябва да се избере наследник на задържания Нено Димов.

Какво става с тези 400 язовира, които са в предаварийно състояние, къде са налетите 400 млн. лв., пита лидерът на БСП.

Отговорността е на премиера, обикновено „ударени“ са все коалиционни партньори, не хора от ГЕРБ, обръща внимание тя.

За 10 години се обезличиха институциите в държавата – те са кръвоносната система на държавата. Борисов направи така, че всички проблеми се решаваха от него – отимаш при него и проблемът се решава, посочи лидерът на БСП в ефира на БТВ.

ГЕРБ не се научиха на нищо ново, освен да хвърлят вината на предишните. Така не се управлява държава. Стои Караниколов в Перник, какво прави там, попита тя за командирования лично от премиера Борисов министър на икономиката Емил Караниколов.

Нинова коментира и обвинение на Димов от преди ареста му – че заради кмета на БСП ВиК мрежата на Перник не е подменена – тогавашният червен градоначалник единствен не спечелил европроект за това. „Тогава защо има проблем в Ботевград, в Шумен, в Добрич… защо има проблеми с язовирите? Проблемът е национален, не е само в Перник. Съсредоточили сме се там, защото е криза, но ще се случи и на други градове“, отбеляза лидерката на социалистите.

„За 10 години се унищожиха институциите в държавата. Не е работило РИОСВ, не е работил ВиК. Обезличаваш кръвоносната система на държавността – институциите.

Борисов направи така, че всички проблеми се решават от един човек. Отиваш в Министерски съвет, получаваш 30 млн., и проблемът е решен. Това е отлагане.“

Нинова дава и съвет какво трябва да се направи – „всички експерти да са там“, да направят: анализ какви проблеми има във ВиК мрежата, колко ще струва, за да се оправят, и да се направи план за това.

„Какво става от това? Нищо, стои Караниколов в Перник и той не знае какво прави, нищо не прави.“

Според Нинова арестът на Димов само добавя аргументи към вота на недоверие на левицата. И отбеляза, че поне на хартия 124 депутати са в опозиция – „Воля“, ДПС и независими, така че „ако има някакви принципи в политиката“, той би трябвало да е успешен.

Тя отбеляза още като важна темата с боклука, и не само италианския, а този, внасян от Третия свят.

Заяви, че е разбираемо главният прокурор Иван Гешев да е отказал среща с нея като лидер на опозицията. А за кмета на Перник, за който се твърди, че е отказал среща с нея и че политиците не трябва да се възползват от кризата за политически дивиденти, отбеляза, че „няма проблем“ – тя и не била искала среща.

По повод на готвения от социалистите вот на недоверие, Нинова каза, че ще разговарят за подкрепа с всички парламентарно представени политически сили, които се определят за опозиция.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви