„Брала мома ружа цвете“ е една от най-нежните и лирични песни на родопската фолклорна област, в която Дения намира себе си след тежка раздяла. Това вдъхновява певицата да запише своя нов прочит на емблематичното народно творение.

„Песента изключително много кореспондира с моята душевност. По време на записите плаках, защото преживявах всяка една дума от текста.“ – споделя Дения.

За аранжимента на песента тя работи с Николай Цветков, но видеото решава да режисира сама. Оператор на клипа е Йордан Петков, а за монтажа се доверява за пореден път на Volk Vision.

„Снимахме клипа на Витоша, в продължение на два дни. Наблегнахме най- вече на актьорската игра и не беше никак лесно да заснемем някои кадри, защото условията бяха малко екстремни.Ходих боса дълго време по стръмни скали и хлъзгави камъни, влизах в студената река.Накрая цялата бях омазана в кръв и се наложи да се разделя с роклята, с която бях“ – разказва певицата.

По време на снимките Дения разбира, че баба й се бори за живота си,а няколко дни след това почива. „Може би катарзиса и мъките, които изживяваше лирическата героинявъв видеото,в този момент бяха и нейни мъки“ – споделя мислите си тя.

Предвид двете тежки загуби в този период от живота си, Дения решава да посвети своя нов прочит на „Брала мома ружа цвете“ на баба си, която е била нейния най-голям фен, но и на всички, които са изгубили любовта и на тези, които са загубили скъп човек в живота си.

„Животът има смисъл, само тогава, когато има любов.“ – заключва певицата.

За Дения Пенчева:

Дения Пенчева е родена в София. Завършва гимназията към Руското посолство в България.Дипломира се със специалност поп и джаз пеене в класа на Етиен Леви и актьорско майсторство за музикален театър, в класа на Цветана Манева, в НБУ.Магистър е по продуцентство във Факултета по журналистика и масови комуникации в Софийски Университет.

На 6-годишна възраст става солист във вокална група „Радиодеца“при Българското Национално Радио. Била е солист и на младежката формация на ансамбъл “Чинари” с художествен ръководител Асен Павлов.

Дения е участвала в множество фестивали по света и е носител нанаградикато Пирин Фолк 2008, 2017 и много други. Наричат я „посланик на народната музика сред младото поколение“.

Има издадени два самостоятелни албума.Популярна е със своите модерни интерпретации на фолклорни песни.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви