Понг Джун Хо безспорно сътвори една от най-големите сензации за последните години. Неговият шедьовър „Паразит“ шества победно по различни фестивали, окичвайки се със „Златна палма“ в Кан и с невероятно количество награди. Преди няколко дни той получи и „Златен глобус“ за чуждоезичен филм. Освен това стана невероятен касов хит с приходи над 130 милиона долара.

Това обяснява и огромният интерес за превръщането на „Паразит“ в лимитиран сериал. Няколко студиа и платформи наддаваха за правата, но Хо се спря на HBO. Той ще подготви сериала в сътрудничество с Адам МакКей. Двамата ще бъдат и сред изпълнителните продуценти.

МакКей е доказал таланта си с филми като „Големият залог“ и „Вице“, а последно беше изпълнителен продуцент на друг успешен сериал на HBO – „Succession“, отличен със „Златен глобус“. Той спечели „Оскар“ за сценария на „Големият залог“, а по всяка вероятност и Хо ще бъде удостоен с награда на Американската кино академия следващия месец, като според прогнозите статуетката може да не бъде само една.

За момента не знаем дали новият сериал ще е продължение на историята за необичайната връзка между две семейства или ще е нейна американска версия. Така или иначе сюжетът може да бъде обогатен, а макар че действието се развива в Южна Корея, това не го прави безинтересен за американската публика. Може би МакКей ще помогне на Хо да разгърне своите идеи на местна почва.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви