Да се завиши таксата за репатриране на неправилно паркирани автомобили. Това предлагат от Община Бургас с докладна записка, входирана в Общински съвет. Сумите за действията на „паяка“ не са актуализирани от 2012 г. досега.

Така те стават: за I-ва зона /Централна градска част, к-с Лазур, к-с Възраждане, ж.к. Бр.Миладинови и ж.к.Зорница/ – от 46 лева без ДДС или 55.20 лева с ДДС. За II-ра зона /к-с Изгрев, к-с Славейков, кв. Акации и кв. Победа/ 52 лева с ДДС или 62.40 с ДДС. За III-та зона /к-с Меден Рудник, кв. Сарафово, кв. Долно Езерово/ 60 лева без ДДС или 72 лева с ДДС.

Следва да се отбележат няколко основни причини, които налагат настоящата актуализация на сумите, включващи завишените разходи за персонал, предвид повишаването на възнаграждението за положен труд и задължителните осигуровки и застраховки трудова злополука, пряко свързани и с увеличението на броя на служителите ангажирани с дейността,застраховки на служебни автомобили, многократното повишаване на цените на горивата и поддръжката на репатриращите автомобили, както и тази на маркировката и сигнализацията установяващи правилата за ползване„, се мотивират в докладната си от администрацията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви