Двама души са загинали при взрива в блок във Варна. Това съобщават от Окръжната прокуратура. Заведено е досъдебно производство за палеж с двама загинали и значителни материални щети.

Към момента на местопроизшествието – блок 302 в кв. „Владиславово“, се извършва оглед. На мястото е и окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Самоличността на двете жертви все още се установява чрез ДНК-експертиза.

След взрива от входа са били изведени са 18 души, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна седем от тях са настанени за лечение.

Напълно унищожени са два апартамента, а трето жилище е със значителни материални щети. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на блока след палежа.

В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване.

Досъдебното производство ще изяснява обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Разследването продължава.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви