За първи път ТК „Авеню” е в тройката на тенис клубовете в България, се похвалиха от бургаския клуб. Българска федерация по тенис е уведомила ръководството, че в категоризационната карта /класирането на клубовете в България/ ТК „ Авеню”е на трето място.

„Постижението е уникално по рода си за нашия млад и сплотен екип и ни се случва за първи път. Зад нас остават реномирани и традиционно силни клубове от цялата страна. Постижението ни е изключително престижно предвид младата ни история. Определено до сега в историята на българския тенис никога не се е случвало клуб за толкова кратък период да извърви пътя от най-ниското ниво (наблюдател) и да достигне до най-високото (първа категория)”, споделиха от клуба.

„От съществуването на ТК „Авеню” нашите състезатели записаха редица престижни класирания, ние можем да се похвалим с доста държавни лични и отборни шампиони, призьори от турнири от календара на ТЕ и ИТФ. Голям брой национални състезатели. Както и с европейски шампион.

Паралелно с това бяхме успешни отговорни домакини на държавни първенства и турнири, състезания от календара на ТЕ и ИТФ до 16 и 18 г., и за мъже, както и на европейско отборно първенство до 14 г. за момчета.

През нашето тенис училище, за краткия период откакто съществуваме, своята тенис форма подобриха над 500 деца.

Нашите цели и амбиции не спират до тук. С подкрепата на всички наши приятели ние вярваме, че в най-скоро време ще бъдем на още по-високо стъпало”, са уверени отличниците в българския тенис.

Класирането се оглавява от ТК „Дема”, на второ място е дългогодишният първенец ТК „Левски София”. В първа категория, освен ТК „Авеню”, са още 8 клуба.

Категоризационната карта оценява базите и спортните резултати на всички тенис клубове в България, тя се изготвя всяка година.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви