Ярки цветове, металик, ахроматични и пастелни тонове, ще бъдат хит на плажа
Ярки цветове, металик, ахроматични и пастелни тонове, ще бъдат хит на плажа

Жените с по-големи гърди понасят настинките по-тежко в сравнение с останалите, които имат по-малък бюст. Това твърдят полски учени, цитирани от изданието „Sun“.

Основната причина за това е, че дамите с по-големи гърди имат по-високи нива на хормона лептин.

Според данните, които са със сутиен с чашка F, хващат простудни заболявания средно 8,3 дни. От друга страна жените с размер АА преболедуват респираторните инфекции само 3,8 дни, а това е доста по-малко.

Учените смятат, че мазнините, които се натрупват в гърдите, пречат на работата на имунната система и най-вече справянето ѝ с възпалението в тялото.

Количеството лептин, който се произвежда в мастните клетки, е тясно свързано с процента мазнини в човешкия организъм. То има връзка с апетита и „подсказва“ на мозъка кога човек трябва да спре да яде. От друга страна той сигнализира на централната нервна система колко енергия е изразходвана през деня.

Дамите с големи бюстове прибягват до пълен курс на лечение с антибиотици 56 пъти повече в сравнение с останалите.

Резултатите от проучването са публикувани в списание „Архиви на сексуалното поведение“. Над 400 жени отговаряли на въпроси за това колко често боледуват от простудни заболявания през последните три години.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

four × five =