Образуване на временна комисия за подготовка на населението за защита при бедствия поиска Йордан Георгиев, общински съветник от групата на БСП в Бургас. Той входира докладна записка по темата, в която пише, че всекидневно в медиите имало информации за природни катаклизми, промишлени аварии, опити за терористични атаки, а Община Бургас и населението й не били застраховани от подобни събития.

„В многобройните ми разговори с избиратели от Бургас съм констатирал, че населението на общината ни не е подготвено и не знае как трябва да се действа в случай на бедствия, аварии, терористични действия, военна заплаха и други“, споделя Георгиев.

Според него бургазлии не са запознати с Общинската програма за намаляване на риска от бедствия и аварии, с Общинския план за противодействие на тероризма и не знаят как да реагират при кризисни ситуации. Поради тази причина общинският съветник иска да се създаде временна комисия, която да извърши обстоен анализа на подготвеността на населението за действие в горепосочените случаи. Тя трябва да привлече за съдействие и граждани с висока експертиза в областта на сигурността. Самият Георгиев пък иска да бъде неин председател.

Комисията също така ще трябва да проведе срещи в случай не необходимост със структурите за единна спасителна система.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви