Община Бургас
Община Бургас

Община Бургас предоставя на своите жители възможността да се възползват от по-дълъг период, в който могат да заплатят своите местни данъци с отстъпка. За целта бе своевременно извършено начисляването на задълженията за 2020 година и още от началото на януари се приемат плащания за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за текущата година. Заплащането на задълженията за цялата 2020-та в срок до 30 април носи 5 % отстъпка.

Напомняме, че съгласно нормативната уредба задълженията за съответния местен налог се погасяват по реда на възникването им или казано иначе – за да заплатите текущите задължения, първо трябва да погасите стари задължения от предходните данъчни периоди, ако имате такива.

За улеснение на данъкоплатците, Община Бургас предоставя възможност за плащания в брой и чрез ПОС терминали в:

– Касов салон на ул. „Александровска“ № 83;

– ЦИОГ ул. „Александровска“ № 26;

– касите на ЦАУ „Възраждане“ в ж.к. „Меден рудник“ до бл. 26;

– ЦАУ „Освобождение“ в ж.к. „Славейков“ до бл. 49;

– ЦАУ „Изгрев“ в ж.к. „Зорница“ бл. 47;

– ЦАУ „Зора“ в ж.к. „Лазур“ на ул. „Перущица“ 67;

– ЦАУ „Долно Езерово“.

За удобство на гражданите, които в момента са в друг град в страната, плащания могат да се извършват и на касите на банка „ДСК“, „Български пощи“ и „Изипей“.

Справки за задължения и плащания чрез виртуален ПОС терминал могат да се правят и на официалния сайт на Община Бургас – http://www.burgas.bg, с ПИН код, който е посочен в годишните съобщения, а може да бъде получен лично или от упълномощено с писмено пълномощно лице в Дирекция „Местни приходи от данъци, такси и реклама“, която се намира на ул. „Александровска“ № 83.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви