Всъдеходът на бъдещето вече надзърта
Всъдеходът на бъдещето вече надзърта

Ателието GFG Style, принадлежащо на легендарния дизайнер Джорджето Джуджаро и на сина му Фабрицио, разкри новия си концептуален модел с името 2030. Машината представлява хипервсъдеход със задвижване на четирите колела. Всъдеходът може да се движи със скорост от 200 км/ч по неравен терен.

Премиерата на автомобила ще се състои по време на автосалона в Женева през март. Създаването му е част от държавната програма „Визия за Саудитска Арабия 2030“. Тя описва постепенно намаляване на зависимостта на страната от производството на петрол и развитието на промишлеността, туризма и инвестиционната политика.

Всъдеходът трябва да демонстрира именно тази радикална трансформация. Чистите и прости линии на дизайна показват съвременния облик на държавата, а цветовете – нейния национален флаг.

Информация за автомобила на практика липса. В основата му е алуминиева пространствена рама, направена от въглеродни нишки. Параметрите на силовия агрегат не се съобщават, но 2030 много прилича на показания през март концепт Kangaroo. Той разчита на две електромотора (360 киловата или 483 к.с. и 680 Нм въртящ момент) и батерия с капацитет 90 кВт/ч. Пробегът на 2030 с едно зареждане е 365 км, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,5 секунди.

Сходство с Kangaroo има и в конструкцията, чиято идея беше показана още през 90-те години от френския Mega Track, но характеристиките на двете коли се различават. Kangaroo ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди и развива 250 км/, като е оборудван с хидравлично окачване, благодарение на което пътният просвет варира между 120 и 260 мм. Освен това, задните колела на всъдехода завиват.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eight + 8 =