Общинският превозвач „Бургасбус” ЕООД ще продължи да обслужва линиите, които поддържа и в момента, по време на протеста на превозвачите, каза за BurgasNews управителят инж. Петко Драгнев. От 13 януари частните фирми ще спрат да обслужват дестинации в общините Малко Търново, Карнобат, Средец и Созопол. Те протестират срещу размера на тол таксите и обхвата на системата, несправедливото, според тях, разпределение на средствата за субсидиране и компенсиране на превозите, както и нерагламентирания превоз на пътници.

Общинските превозвачи, по закон, имат право да обслужват само съседни общини.

За Бургас това са Созопол, Камено и Поморие. До момента превозите се извършваха споделено с местни частни фирми от другите общини. По време на протеста „Бургасбус” ще продължи да изпълнява своите курсове.

Кметът на Камено Жельо Вардунски в момента води разговори с ръководството на общинския превозвач за възможностите той да поеме всички курсове, изпълнявани до момента от частната фирма.

Проблем ще бъде за жителите на останалите общини, които се обслужват само от частни превозвачи.

Особено това важи за Малко Търново, Айтос и Руен например, където и в момента има проблем с пътуващите до малките населени места.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви