В свое ново интервю за The Independent Тери Гилиъм споделя, че е уморен като бял мъж да бъде обвиняван за всичко, което е нередно на този свят. И вдигайки ръце, допълва: „Не бях аз!“.

Режисьорът на „Човекът, който уби Дон Кихот“ (The Man Who Killed Don Quixote) с Адам Драйвър и Джонатан Прайс споделя още от вижданията си пред интервюиращата. Като например, че някои от жените, които днес се оплакват от сексуален тормоз, някога са взели решение, за което са знаели, че ще помогне на кариерите им.

Или това, че в днешно време хората не виждат забавната страна на нещата и постоянно търсят причина да се чувстват обидени. Дава пример с изказването му от предни интервюта (което отново припомня), че вече се определя като „чернокожа лесбийка“, което някои отново са приели за обидно.

Най-спорни обаче се оказват именно изказванията на 79-годишния сценарист и режисьор за кампанията #MeToo, която определя като „лов на вещици“. Мнение, което вече беше осъдено не само от коментиращи, но и от няколко издания, както и от самата интервюираща от Independent.

„Наистина чувствам, че има много хора, свестни хора, или умерено дразнещи хора, които биват смазвани. Това е погрешно. Не харесвам манталитета на тълпата“, коментира Гилиъм за случващото се около вълната от обвинения в сексуален тормоз, която започна през 2017 г. и продължава и до днес.

„Те са били амбициозни, възрастни хора“, казва режисьорът за много от жертвите на #MeToo, оплакали се впоследствие от тормоз.

Гилиъм посочва, че хора като Харви Уайнстийн наистина са оставили зад себе си жертви, но „Холивуд е пълен с много амбициозни хора, които са възрастни и които имат право на избор“. С което вероятно намеква, че някои от жените, които днес се оплакват от тормоза, някога съзнателно са се съгласили с част от него в името на кариерите си.

webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви