Пожарите в Австралия се превръщат в екологична катастрофа с близо половин милиард засегнати животни, унищожени хабитати и нестихващо огнено бедствие. Мнозина търсят начини да помогнат за потушаването на огъня.

Има и личности с по-нестандартен подход към набиране на средства за битка с пожарите – като инстаграм моделът Кейлън Уорд. 20-годишната жена, позната и като „Голият филантроп“, твърди, че е успяла да събере 500 хиляди щатски долара за Австралия, предлагайки свои голи снимки в социалните медии.

Уорд твърди, че парите са събрани само за два дни, като е предлагала свои голи снимки в замяна на дарения към фондовете за битка с пожарите в Австралия. На 3 януари моделката написа в Twitter, че ще изпрати своя гола снимка на всеки, който й приложи доказателство, че е дарил средства за борба с пожарите. Туитът й се оказва споделен 40 000 пъти.

Пред „Бъзфийд“ тя казва, че е очаквала да събере около 1000 долара, но туитът й предизвиква много повече реакции. Налага се дори да наеме четирима души, които да й помогнат да отговаря на хилядите съобщения, които получава и да проверят достоверността на получените данни за дарения, преди да изпрати секси снимка.

Условието за получаване на нейна гола снимка е направеното дарение да бъде на стойност най-малко 10 долара и да бъде изпратено до една от австралийските благотворителни организации, които набират средства за борба с огъня.

Уорд отдавна продава свои голи снимки онлайн, но в случая е решила, че може да използва това и за добра кауза, виждайки разрушителните кадри от пожарите. „Виждах всички тези публикации в Twitter за пожарите в Австралия и наистина бях разтревожена, че в медиите не се говори достатъчно за това и недостатъчно хора даряват“, казва тя.

„Моят IG (Инстраграм) беше деактивиран, семейството ми се отказа от мен, а човекът, когото харесвам, не ми говори заради този туит. Но майната му, спасете коалите“, написа тя в неделя.

webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 + 20 =