Кметът Димитър Николов представи проектобюджета за 2020 година, който ще бъде внесен за разглеждане и гласуване в местния парламент до края на месеца, за да стартира реалното му изпълнение. Рамката му за тази година е 305 942 777 лева. Николов поясни, че Бюджет 2020 е справедлив, като приоритети за местната администрация са образованието, здравеопазването и новите работни места.

Той допълни, че единствено увеличаване на данъците ще има за собствениците на стари автомобили в града ни.

Бургас е финансово стабилен, добре си управляваме средствата и сме готови да посрещнем по-тежки времена„, посочи кметът. Той каза още, че с Бюджет 2020 се завишават средствата за образование с 15,5%, в здравеопазване – 10%, в социалните услуги – 17%, култура и спорт – 8%.

„Продължаваме да инвестираме в индустриалните и бизнес зони. В състояние сме да изградим още 1 или дори 2 нови детски градини. Ремонт ще бъде извършен на всички педиатрични кабинети в общината. Заложени са средства за проучване и анализ за изграждането на новата университетска детска болница. Теренът е в непосредствена близост до УМБАЛ-Бургас. Готови сме да привлечем и повече IT компании в Бургас, които да увеличат и новите работни места“, поясни още Николов.

Кметът допълни още, че общината ще продължи работата си по подобряване на качеството на въздуха в Бургас. За тази цел администрацията ще закупят две нови станции за мониторинг на въздуха. Увеличена ще бъде честотата на миене на улиците, както и обхвата на тяхното чистене.

За финал Николов поясни, че ще има съкращение в числеността на общинската администрация с 5%.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви