Борислава Христова стана реализатор №1 на Вашингтон Стейт за всички времена и записа със златни букви името си в историята на клуба. Българката счупи 38-годишния рекорд на Джийн Егърт (1977-1982) за най-много отбелязани точки с екипа на тима и вече еднолично заема първото място. Това стана при победата на нейния тим срещу Калифорния с 96:75 в мач от силната конференция ПАК-12.

Талантливата ни баскетболистка се нуждаеше само от 8 точки, за да подобри постижението на американката от 1967 т. Христова счупи рекорда още през първата част на мача. За 30 минути на терена гардът отбеляза 11 точки до почивката, като завърши срещата с общо 26, а освен това записа на сметката си две борби, 4 асистенции и един чадър.

Вашингтон Стейт на практика си реши нещата именно до почивката, печелейки първото полувреме с категоричното 54:29. Победата бе осма за тима, който има и седем поражения.

Признание за огромните заслуги на българката във Вашингтон Стейт направи университетът ѝ. Боби бе включена в Идеалната петица на десетилетието на отбора. Тя се нареди до Тиа Пресли, и игралите в България Джазмин Пъркинс (Берое) и Лиа Галдейра (Хасково), както и до настоящата си съотборничка Шанел Молина. Националката на България ще си тръгне от Вашингтон Стейт в края на сезона.

Борислава Христова е родена на 12 юли 1996 г. във Варна. Боби е известна на бургаските любители на баскетбола с престоя си в „Нефтохимик 2010”, сезон 2013/2014 и 2014/2015. Кариерата на националката започва от „Черно море Одесос”, преминава и през Истанбулски университет, за да стигне до Вашингтон Стейт (NCAA).

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

1 × 1 =