Изглежда, че всички са се примирили с тяхното господство в Холивуд. За „Дисни“ 2019 ще остане в историята като най-доходоносната година с приходи 13,2 милиарда долара. Постижението е впечатляващо, защото почти удвоява предишния рекорд на филмово студио за една календарна година (7,6 милиарда отново на „Дисни“ през 2016 г.).

Още в началото на декември бе обявено, че прочутото студио е достигнало приходи от 10 милиарда. Впоследствие благодарение на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“, който вече има над 800 милиона на сметката си, и на „Замръзналото кралство 2“ (1,22 милиарда до момента) приходите скочиха още повече.

Както е добре известно, „Дисни“ вече са собственици на „Фокс“ и това още повече утвърждава господството им. И макар че доста филми на „Фокс“ като „Х-Мен: Тъмния Феникс“, „Към звездите“ и „Ченге под наем“ се наредиха сред провалите на годината, това не се отрази на успеха на новите собственици.

Дори без филмите на „Фокс“, студиото има над 11 милиарда приходи. С най-голям принос за това са шестте филма, надминали бариерата от 1 милиард долара, които включват още най-касовия хит на всички времена „Отмъстителите: Краят“ (2,8 милиарда), „Цар Лъв“ (1,65 милиарда), „Капитан Марвел“ (1,1 милиарда), „Играта на играчките: Пътешествието“ (1,07 милиарда) и „Аладин“ (малко над 1 милиард).

Доминацията на „Дисни“ със сигурност ще продължи и през тази година. Единствените филми сред 10-те най-гледани за 2019 г., които не са техни, са „Жокера“ на „Уорнър“ (1,06 милиарда) и „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ на „Юнивърсал“ (758,9 милиона).

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви