Промяна в регламента през този сезон във футбола ще излъчи един директно изпадащ отбор от елита. Досега, както е известно, последният в крайното класиране имаше право да играе бараж за оставане.

 

След изиграването на последните шест кръга от редовния сезон на първенство,

първите шест тима ще бъдат отделени в шампионския плейоф, който ще определи първенеца на България, като точките от редовния сезон се запазват.

 

Останалите осем отбора отново ще бъдат разделени на две групи от по четири тима, в които ще се играе всеки срещу всеки по два пъти. Така след изиграването на тези мачове, отборът с най-малко точки изпада директно, тъй като заема последното 14-о място в крайното класиране.

 

Другата промяна в регламента на първенството е, че

другият тим, който завърши на четвърто място в една от групите и двата, които завършат на трета позиция, ще сформират нова група от три отбора.

Точките от изиграните 32 кръга им се анулират, а отборите играят всеки срещу всеки на разменено гостуване. Щом се изиграят всичките мачове, победителят в групата остава в efbet Лига, докато вторият и третият в класирането ще са съответно на 12-о и 13-о място в крайното класиране и отиват на бараж срещу двата състава от Втора лига.

 

Отборите от efbet Лига са в зимна пауза, но след броени дни стартират зимните си подготовки. Всеки един от съставите има различни цели. Ясно е, че един измежду Лудогорец, Левски, Локомотив Пловдив и ЦСКА София ще спечели титлата за сезон 2019/2020 година, а също така това са и фаворитите за квотите, даващи право на участие в евротурнирите.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви