Производителят на електрически автомобили Tesla обмисля дали да намали цените на произвежданите в Китай от американската компания седани

Model 3 с 20% или дори с повече през 2020 година, съобщава Блумбърг, цитирайки източници, запознати с въпроса.

Базираната в Пало Алто компания начело с Илон Мъск търси начини да намали производствените разходи за тези превозни средства, като използва повече местни компоненти, позволявайки по този начин да се внасят по-малко автомобилни части и да се избягват съществуващите тарифи за внос.

Наскоро Tesla започна да произвежда и да доставя автомобили от своята фабрика Gigafactory 3 в Шанхай,

съобщава специализираното автомобилно електронно издание Electrek, след като по-рано този месец стана ясно, че китайското правителство е добавило електромобилите „Модел 3“ към списъка си с превозни средства, които ще получат нови държавни субсидии за енергийни превозни средства.

Цените на автомобилите на Tesla, които ще се произвеждат в новата фабрика в Шанхай, ще възлизат на 355 800 китайски юана (около 50 800 долара) и вероятно ще бъдат понижени през втората половина на 2020 година, се посочва в информацията на Блумбърг.

Отбелязва се също така, че мащабът и времето за намаляване на цените могат да се променят въз основа на пазарните ситуации.

Политиката на „Тесла“ за произвеждане на място на електромобили беше потвърдена и от решението на компанията да изгради свой завод близо до немската столица Берлин, където да се произвеждат по 500 хиляди електрически автомобили годишно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

18 − seven =