Нова линия бански костюми пуска на пазара Nike. Тя ще е предназначена основно за жените от мюсюлмански произход. Моделът на банския костюм ще покрива цялото тяло и ще включва туника и специален хиджаб. Линията Nike Victory Swim Collection ще излезе на пазара на 1 февруари 2020 г., пише CNN.

„Дизайнът на колекцията Nike Victory Swim отговаря на нуждите на всички потребители. Освен това с тези модели компанията показва ангажираността си към „приобщаващата мода“, предоставяйки възможност на повече жени по света да се наслаждават на спорта“, заявиха от Nike.

 

Платът, от който е направен банският костюм е лек, дишащ и бързосъхнещ с UPF40 + защита от слънце, уточняват от компанията.

 

Новата колекция на Nike идва, след като през 2017 г. компанията представи първия си спортен хидбаж, предназначен за жени атлети, изповядващи ислям. Той е изработен от тъмни неутрални цветове, като материята осигурява вентилация, без да бъде прозрачна.

Nike са започнали да разработват своя хиджаб в резултат на оплаквания от спортистки, изповядващи ислям, че традиционните хиджаби пречат за постигане на високи спортни постижения.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви