Семейният терапевт Дана Макнейл сподели пред Businessinsider няколко важни съвета за това как може да се намери баланса между работата и почивката по време на празниците:

Задайте автоматичен отговор на имейла си:

Макнейл съветва всеки, който обичайно е затрупан от десетки имейли ежедневно да нагласи автоматичен отговор, който да се изпраща. „По този начин ще по покажете на вашите клиенти, че сте заинтересовани от офертата им, но ще се свържете с тях на по-късен етан, например“, обяснява експертът.

Направете си график за всеки ден:

Ако ви се струва невъзмобно да спрете тотално да работите по време на празниците, то е добра идея да си направите график за това колко и каква работа да вършите всеки ден. „В най-добрия случай работете по 1-2 сутрин и вечер, но не забравяйте да уведомите семейството си, че през тези часове на деня няма да бъдете с тях“, съветва Дана Макнейл.

Спазвайте обещанията си:

Ако кажете, че работите цял час, направете го само час. „Уверете се, че ще се завърнете към семейните забавления, когато сте обещали, а не сте се увлекли в работа“, посъветва Макнейл. „Спазването на обещанията си по отношение на часовете, в които работите, ще ви позволи да не се вглъбите в работата и да се насладите на духа на празниците“, допълва експертът.

Изберете разумно времето, когато ще изключите телефона си:

Не е неразумно да кажете на клиентите си, че няма да сте на разположение по време на празничната вечеря. Важно е да се придържате към семейните занимания, ето защо е добра идея по някое време на деня да си „вземете почивка“ от смарфона си.

Планирайте предварително:

Планирайте важни бизне срещи преди да излезете във ваканция или след като се върнете. „Съставете си списък с приоритети, които трябва да бъдат изпълнени преди да излезете в почивка“, съветва Макнейл.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

14 − 8 =