Бургаската „акула“ Жанет Ангелова първа и при жените!

0
549

15-годишната Жанет Ангелов изпраща 2019-а с поредни отличия. В последното за годината състезание от календара на БФПС – Държавно лично отборно първенство за мъже и жени,

бургаската „акула” надплува каките в кроула и извоюва четири медала. Жанет се окичи със златото на 800 м и 200 м, със среброто на 400 м и с бронз на 100 м св. стил.

 

Както е известно, националката от СК „Акулите” беше избрана на шесто място в анкетата „Спортист на годината 2019” на Бургас. Поради участие в държавния шампионат за жени в София обаче тя пропусна официалната церемония по награждаването, като нейния приз получи баща й – треньорът Явор Ангелов.

Мястото си в Топ 10 на Бургас младата надежда на българското плуване Жанет Ангелова заслужи още с петте титли в свободния стил и личен рекорд на 200 м, спечелени на зимния държавен шампионат за старша възраст. Тя е ученичка в ПГРЕ „Г. С. Раковски”, с италиански език.

На ДЛОП за мъже и жени в София, СК „Акулите” беше представен от Никола Люцканов /р. 2003 г./, Николай Сандев /2005 г./ и Бианка Христова /р. 2006 г./, която се класира девета на 800 св. стил и осма на 50 м бруст.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here