На заседание на Управителния съвет на Българска федерация плувни спортове бяха определени най-успешно представителите се състезатели и треньори по плуване, артистично плуване и скокове във вода.

За №1 бе избран 16-годишният Йосиф Миладинов, който оглави класирането в топ 10 на българските плувци през 2019 г. Младият талант е бронзов медалист от световното първенство за юноши в Будапеща и сребърен от европейското в Казан.

Победителят в предните две години Антъни Иванов е втори. Седмият от европейското първенство на малък басейн в Глазгоу и борил се в пряк дуел за влизане на Топ 8 на света в Южна Корея също не присъства, тъй като е в САЩ, където следва.

За трета поредна година треньор №1е неговият наставник във Вихрен Сандански Николай Вакареев. Най-добра състезателка в артистичното плуване е участничката на световното първенство в Корея Александра Атанасова. За треньор №1 в този красив, но труден спорт е Галина Георгиева от варненския Аква Спорт.

В скоковете във вода призовете за треньор и състезател отидоха в тандема на СКПС Витоша (София) – Георги Чобанов/Димитър Исаев. Най-успешно представителите се състезатели и треньори по плуване, артистично плуване и скокове във вода бяха определени на заседание на Управителния съвет на БФПС.

С награди Икар за 2019 г. бяха отличени Йосиф Миладинов в категорията „Млад и талантлив спортист”, както и Председателя на БФПС г-н Георги Аврамчев с почетен медал „Спорта за един мирен свят” за принос към развитие на плуването в международен мащаб.

Топ 10 на българските плувци за 2019

1. Йосиф Миладинов (Младост’91, Пловдив)
2. Антъни Иванов (Вихрен, Сандански)
3. Йордан Янчев (ПК Сандански)
4. Калоян Левтеров (Славия)
5. Габриела Георгиева (Дамини ЛВ, София)
6. Любомир Епитропов (Вихрен, Сандански)
7. Здравко Баблаков (Боляри 2009, Велико Търново)
8. Диана Петкова (Спринт, Пловдив)
9. Светлозар Николов (Спринт, Пловдив)
10. Бояна Кирчева (ПСК Черно море, Варна)

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви