Ватерполният „Черноморец” продължава традиционните си контакти със силни отбори извън България. За пореден път бургаският клуб получи покана и участва на турнир в Гърция.

На басейн в Александруполис отборът на „Черноморец” /р. 2005г. и по-малки/ записаха победи над „Орестиада” и домакина „Етникос Александруполис”, едно равенство срещу „Фивос” /Солун/ и загуба от „Арис” /Солун/.

В крайното класиране „Фивос” и „Черноморец” завършиха с равен актив от точки, но с по-добра голова разлика гърците се наредиха втори, а третото място остана за „акулите”. Турнирът спечели „Арис”, докато „Етникос” остана последен.

„Търсихме силни съперници и ги намерихме в лицето на солунските отбори. Успяхме да ги впечатлим и очакваме покана от тях. Договорката е през април „Фивос” и „Арис” да гостуват в Бургас”, каза председателят на „Черноморец” Петър Йонов.

Главният треньор години наред работи за установяване и развиване на трайни контакти на бургаския клуб с чужди отбори, като двустранното сътрудничество е важна част за развитието на състезателите.

Според Петър Йонов турнирът в Гърция е трябвало да предшества началото на държавното първенство в родната водна топка. Както е известно новият сезон стартира много рано. Това не се прие с одобрение от доста клубове в страната.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви