Ние сме хора, и не само
Ние сме хора, и не само

Астрологичната карта на човека се построява за момента на неговото раждане, за мига, в който поема първия си дъх и се осъществява настройката към космическите енергийни източници. Рожденият хороскоп разкрива нашия енергиен модел и настройката ни към четирите елемента – Огън, Въздух, Вода и Земя. И макар да сме привидно еднакви хора, всъщност не сме.

Елементите символизират и четирите първични потребности на човек от въздух, вода, земя (храна) и огън (топлина) и се представят в различни пропорции и активност в хороскопа. Много древни култури включват четирите стихии в своите философски, религиозни и митологични вярвания, като източник на живота – невидимите жизнени енергии.

Стихиите, като елемент от хороскопа, представят различни типове съзнание и сетивност. Разделят се на две основни групи – Огъня и Въздуха са активни (Ян енергии), а Водата и Земята са пасивни (Ин енергии), което определя и тяхната съвместимост.

Какво означава това?

ОГЪНЯТ представлява универсалната излъчваща енергия, проводник на живота.

ВЪЗДУХЪТ се свързва с дишането и мисловните процеси и модели.

ВОДАТА се свързва с нюансите на дълбоките емоционални процеси, желанията, интуицията.

ЗЕМЯТА се свързва с материалните форми и структури, с физическата сетивност.

Разделение на Зодиакалните знаци:

Огън (Овен, Лъв и Стрелец)
Огнените хора са спонтанни, енергични и винаги прeливат от енергия. Те не обичат да се застояват дълго на едно място и не бива да го правят. Родени са да опознават и побеждават. Онова, което най-много ги плаши е скуката и застоят. В любовта не понасят златната среда. Огнените хора горят до край, макар и понякога да изпепеляват всичко по пътя си. Притежават висок дух, самоуважение, ентусиазъм, непреодолимо желание за себеизява, както и огромен стремеж към свобода. Никога не правете грешката да ги спирате или принуждавате да правят нещо против волята им – ще си изпатите!

Земя (Телец, Дева, Козирог)
Здраво стъпили на земята, тези хора правят схеми и планове, докато останалите само мечтаят. И, ако другите са се поддали на отчаянието и усещат чувство на безизходица, погълнати от финансовата криза, „земните“ никога не падат по гръб и винаги намират изход от ситуацията. Такива хора рядко мечтаят, те искат реални резултати и притежават нужното търпение и сили, за да ги постигнат. Отличават се с вродено разбиране за света и трудно се плашат от каквото и да е било. Не униват, не падат духом и се борят със всички сили докрай, за да получат своето.

А има и въздушни хора

Въздух (Близнаци, Везни и Водолей)
Те винаги са над нещата. Не обичат да се намесват в живота на околните, както не допускат и околните да се намесват в техния. Не дават съвети и не искат такива. Твърдо убедени са, че в този свят никой на никого не е длъжен. Не са дребнави, дори напротив. Въздушните знаци са присъщи на много широкоскроени личности. Ето защо, трудно бихте ги трогнали със сълзи и лични драми. Ще ви помогнат със сигурност, но едва ли ще ви съчувстват.

Вода (Рак, Скорпион и Риби)
Тези хора са изцяло отдадени на сетивното. Имат невероятно шесто чувство и понякога чак плашат с прозорливостта си. Не се чудете как и откъде, те просто знаят. За себе си обаче рядко говорят и малко разкриват. Може би си мислите, че сте ги опознали в моментите, когато са емоционално нестабилни, но това е само заблуда. И отворената книга отново сте само вие. Ако обаче искате да разберете какво е истинска любов, обърнете се към воден знак и си вземете спасителния пояс, защото има риск да се удавите!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви