Коледният дух ще „завладее“ Бургас още от утре във фоайето на Операта с интересни творчески работилници, коледен базар, много музика и кино. Всички малки и пораснали деца ще могат да се срещнат и снимат с Дядо Коледа.

Събитието „Коледният дух на Бургас“ ще се проведе от 10.30 до 19.00 часа на 13, 14 и 15 декември.

В понеделник, 16 декември, от 18.00 часа в Експо център „Флора“ ще започне камерен концерт за пиано и цигулка с произведенията на Цезар Франк и Йоханес Брамс, изпълнени от Илиана Тодорова /пиано/ и Божидара Кузманова-Владар /цигулка/.

Следващият ден от 11.00 часа коледари ще посетят Етнографската експозиция на Регионалния исторически музей, а от 18.00 часа в Експоцентър „Флора“ ще се състои концерт, посветен на 170 години от смъртта на Фредерик Шопен, с участието на Мария Цветкова-Маджарова /сопран/ и Илиана Тодорова /пиано/. Половин час по-късно е началото на коледния концерт на смесен хор „Бургас“ в Художествената галерия „Петко Задгорски“.

Коледен концерт с много танци ще предложат на бургазлии и гостите на града на 18 декември танцова школа „Дюн“ и брейк клуб „Бляк стайл“. Денс шоуто ще бъде от 17.00 часа в Драматичен театър „Адриана Будевска“.

Два коледни концерта ще има на 19 декември от 18.00 часа

В първия подготвителни групи към детски хор „Милка Стоева“ с ръководител Мариета Секлемова ще зарадват всички посетители в залата на Младежкия културен център. Талантливите деца от вокална група „Морски песъчинки“ с диригент Милена Добрева и детският цигулков ансамбъл „Звездички“ с диригент Едуард Василев към НЧ „Фар 1946“ ще пожелаят „Весела Коледа“ в залата на Областната управа.

Базарът с творчески работилници – „От Игнажден до Коледа“, с организатор НЧ „Пенчо Славейков 1983“, ще се проведе в парка в к-с „Славейков“ на 20 декември от 11.00 часа.

Големият празничен концерт-спектакъл „Коледни звезди“ ще започне в 19.00 часа на 20 декември в залата на Операта.

В него ще участват обичани певци и артисти като Георги Христов, Дичо, Еделина Кънева, Марчо Апостолов, вокална група „Фортисимо“ с диригент Милена Добрева, детски хор „Милка Стоева“ с диригент Светла Стоева, детска балетна школа „Марина“ с ръководител Марина Змеева и музикантите на Държавната опера с диригенти Невена Михайлова и Йордан Дафов. Организатори на концерта са Община Бургас и Държавна опера – Бургас. Билети може да намерите на касата на Операта и в мрежата на Eventim.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви